Oprichter Vosseveld in het zonnetje gezet

Jan Bonnink (96) is de laatst levende ‘Vos’ van het eerste uur. Jan was èèn van de oprichters van Voetbal Vereniging Vosseveld.

Het was Jan die in 1943 met enkele kameraden besloot dat er een voetbalclub moest komen, Vosseveld.

Onze Secretaris Ronald Weevers en onze voorzitter Harry Bakker van kwamen Jan vrijdag bezoeken in één van de Pronsweide-woningen aan de Morgenzonweg. Een prachtige bos bloemen en mooi Vosseveld jubileum-pakket mocht Jan van Harry in ontvangst nemen. ”Jan, bedankt voor alles, en ja dankzij jou hebben wij het als bestuur nu een heel druk weekend voor de boeg, maar we doen het graag, ” zo sprak Harry tot de blij verraste oprichter. ”We vinden dit bezoek een fantastisch moment in onze clubgeschiedenis en een mooie aftrap voor het jubileumweekend.“

Het werd nog een gezellig samenzijn met Jan, familieleden, bewoners en personeel van verpleeghuis Pronsweide. Verpleger Raymond Ubbink, die het initiatief tot de ontmoeting nam, vertelde hoe Jan altijd mooi kan vertellen over zijn Vosseveld. Kleinzoon Tycho Sikkink (8) poseerde als jong Vos trots naast zijn overgrootvader die deze mooi voetbalclub hielp oprichten.