Verslag “De Vos” Vosseveld – GSV ´63

Vossen pakken 3 punten in spannende slotfase!

Na de verloren derby van vorige week moesten de vossen de rug weer rechten in de  thuiswedstrijd tegen de oranjehemden van gsv’63 uit geesteren.

De wedstrijd begon rustig met weinig hoogtepunten. Tot aan de 19e minuut toen Geoffrey vanaf de linksback positie met een crossbal Tijmen de Vries wegstuurde. Tijmen, die vandaag zijn eerste basisplaats in de competitie in mocht vullen op een voor hem onbekende rechtsbuiten positie, nam de bal goed mee, op snelheid richting achterlijn en met een strakke voorzet bereikte hij spits Rens Hillen die de bal ‘tegendraads’ binnenwerkte en hierdoor de keeper kansloos liet: 1-0. Gsv deed in de 39e minuut wat terug door de gelijkmaker te scoren. Een pass vanuit het middenveld viel over Geoffrey heen en de rechtsbuiten speelde de bal breed op de spits die de bal via de binnenkant van de paal in de korte hoek binnen schoot: 1-1. Met deze stand werd ook de rust in gegaan.

De tweede helft begon wederom met weinig noemenswaardige momenten en het was wachten tot de 59e minuut toen Bas Pennings de diepte in werd gestuurd op links, hij kaatste de bal direct op Rens Hillen, deze nam de bal aan, zag ruimte voor en schot en schoot de bal van een meter of 25 hard onderin de hoek: 2-1.  Vervolgens een opvallend moment, aanvoerder Dennis van Aken wil de bal vanaf de rechterkant openen op links richting Geoffrey, alleen stond de scheidsrechter ietwat ongelukkig in weg en kreeg de bal recht op z’n slaap.. wankel wankel, paar pasjes achteruit en bijna was hij gevallen, gelukkig was het diezelfde van Aken die de scheids net op tijd vast kon pakken en hem ondersteunde totdat de verzorgster van gsv er bij kwam. Maar al snel zei de leidsman dat het wel weer ging en de wedstrijd ging verder. Of de scheids nog last had van het eerder gebeurde verhaal blijft onduidelijk maar hij gaf een strafschop voor gsv na een harde schreeuw van de aanvoerder van gsv. Volgens mij niet heel veel aan de hand maar de strafschop volgde en deze ging tegen de touwen: 2-2. Een goeie 10 minuten later, in de 76e minuut, was het Rens Hillen die in het strafschop gebied ‘ten val’ werd gebracht en wederom (misschien moest hij ook wel na de eerder gegeven strafschop) legde hij de bal op de stip. Dennis van Aken ging achter bal staan en schoot de bal hard in de linkerhoek, de keeper zat in de goede hoek maar was kansloos: 3-2. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden voor de vossen. Dit lukte aardig tegen de oranjehemden die een mannetje doorschoven en 1 op 1 gingen spelen. Het leek erop dat de vossen stand hielden tot aan de 87e minuut, de aanvoerder van gsv kreeg de bal aan de linkerkant in het strafschop gebied, wachtte even en legde de bal panklaar voor een ingelopen speler van gsv die was ontsnapt aan een van de vossen en schoot de bal in de verre hoek binnen: 3-3. Een zware domper voor de vossen die dus voor de 3e keer deze middag een voorsprong hadden weggegeven. Door de gelijkmaker zo kort voor tijd leek gsv dus voor de 3e keer op rij een punt te pakken maar niets was minder waar. Rens Hillen werd in de 91e minuut nog eenmaal weggestuurd in de diepte. de scheidsrechter, die al de gehele middag vanuit de middencirkel elk vlagsignaal van de grensrechters had overgenomen, besloot om ditmaal onder veel geschreeuw van de bank van de vossen de grensrechter te laten staan en door te spelen. Spits Rens Hillen twijfelde even of het nou wel of geen buitenspel was, maar toen hij geen fluitsignaal hoorde verschalkte hij de uitgekomen keeper van gsv met een heerlijk lobje met buitenkant rechts: 4-3. Een heerlijke ontlading was het gevolg, na de hele wedstrijd hard werken, na 3 keer een voorsprong te hebben weggegeven was dit dan toch de bevrijdende winnende treffer in blessuretijd. En wederom een hattrick voor Rens Hillen die zijn totaal dan ook al op 6 heeft staan uit 3 wedstrijden.

Een wedstrijd met een rustig begin maar met een spectaculair slot! Uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor de ploeg van Stephan Fleming die na zondag bezit heeft genomen van de 5e plek op de ranglijst.

Volgende week spelen de vossen weer een uitwedstrijd in en tegen Haaksbergen.

Aanvang 14:00 uur.

De vos