Vosseveld 45+ laat weer van zich horen.

Na 10 maanden (15 november 2019) was het vrijdagavond weer zover. We mochten onze kwaliteiten weer op de groene mat showen.  Bijna iedereen was topfit, maar 1 blessuregevalletje, overbelasting door teveel training, ja zelfs dat is mogelijk bij de 45+ ers.

De meesten hadden heel wat trainingsuren erop zitten waarbij duidelijk was dat iedereen het verstandig vond om de training op de avond voor deze wedstrijden massaal over te slaan. Sorry Frank.

De voorbereiding op de wedstrijden verliep wat anders dan vorig jaar. We moesten bij Vosseveld omkleden en in onze voetbalkleding  en presentatiepakken in de auto op naar Zieuwent. Sommige van ons deed dit terugdenken aan hun jeugd toen ze ook in trainingspak van de club naar uitwedstrijden gingen, toen zelfs nog op de fiets!

In Zieuwent aangekomen hebben sommige aan de picknicktafel nog de laatste schoenenwissel gedaan, een paar keer over het veld heen en weer gelopen (uiteraard in de breedte en niet in de lengte), 2 keer tegen een bal aangetrapt, sommige hun rookgerei  gedoofd en klaar waren we om te beginnen.  Ook voor de trainer was het allemaal weer even wennen, 8 man in het veld terwijl de KNVB het toch echt over zeven tegen zeven voetbal heeft. Afijn jullie verslaggever heeft zijn zuur verdiende basisplek alsnog afgestaan en heeft zich op 1,5 meter bij de overige 4 wissels begeven.

Na het fluitsignaal was al snel duidelijk dat de gretigheid er vanaf spatte bij de ervaren Vossen. Bij het eerste beste balbezit met zes man mee in de aanval. Even vergeten dat we bij balverlies moeten schakelen en weer terug moeten om te verdedigen. Op de trainerscursus hebben ze het altijd over aanvallen, verdedigen en omschakelen. Helaas was Longa iets beter hierin en voor we het in de gaten hadden kwamen we op achterstand die we ondanks de geweldige goal van Harry en de bodycheck van Han niet meer konden wegwerken.  Toch was de coach tevreden. Bleek achteraf dat hij een andere doelstelling had dan wij. Volgens Erik was de doelstelling om allemaal heel te blijven deze avond, de overige twaalf spelers en ene supporter hadden zich echter als doel gesteld om met mooi voetbal en veel plezier minimaal 1 doelpunt meer te maken dan de tegenstander.

Goed, de tweede wedstrijd tegen Grol, onze doelstelling voor laten gaan boven die van de trainer en zie daar, een dik verdiende overwinning van 5-2. Ook de derde wedstrijd tegen de thuisspelende vereniging RKZVC  afgesloten met een 3-1 overwinning. Conclusie, weer heerlijk om wedstrijden te spelen, helaas 1 blessuregevalletje erbij maar wel 6 punten meegenomen uit Zieuwent en volgens de site Voetbal.nl de eerste plaats. Waarschijnlijk kan men het in Zeist niet geloven dat Vosseveld van Longa heeft verloren en dat Grol heeft kunnen scoren tegen het sterke Vosseveld. Misschien  wil men dat nog controleren en komt er een kleine rectificatie en staan wij onze 1e plek tijdelijk af aan Longa. Op vrijdagavond 9 oktober spelen wij thuis en kunnen jullie allemaal genieten van ons senioren vlaggeschip. Moe maar voldaan en bezweet (tenminste sommige) terug in de auto en douchen en omkleden bij Vosseveld.